Siltojen kaupungin
kotiseutuyhdistys
itäisessä Hämeessä
HEINOLA-SEURA
Heinolan vaakuna
Etusivu
 
Ajankohtaista
 
Aloitteet
 
Galleria
 
Hakemisto
 
Hallinto
 
Historia
 
Juhlat
 
Julkaisut
 
Linkkisivu
 
Tarinatupa
 
Tietovakka
 
Toiminta
  
Kutsu Heinolan kotiseutulaulun sanoituskilpailuun

 

Huom!Kilpailuaikaa on pidennetty syyskuun 30. päivään.


Kilpailutoimikunta toivoo, että Heinolan kesä herättäisi lisää runoniekkojen mielikuvia kauniista kaupungistamme ja innostaisi syntyneet tunnelmat pukemaan kotiseutulauluksi sopivaksi runokokonaisuudeksi.


Kaupungin oman kotipaikkatunteen voimistamiseksi Kotiseutulaulun tekstin löytyminen olisi tärkeää voimavaraksi koko Heinolalle.
 
Heinola-Seura, Sanomalehti Itä-Häme ja Heinolan kaupunki
kutsuvat kaikkia runoniekkoja Allin päivänä 2010 julistettuun Heinolan kotiseutulaulun sanoituskilpailuun.
 
Kilpailun tarkoituksena on saada nykyaikaan ja yhteislauluksi soveltuva useasäkeistöinen runoteksti Heinolan henkeä kohottavalle ja kaupunkilaisia yhdistävälle kotiseutulaululle.
 
Vuoden loppupuolella on vuorossa sävellyskilpailu.
 
Järjestäjät toivovat runotekstejä, joitten sisältö kohoaa tunnelmaltaan kohti viimeistä säkeistöä. Näin Heinolan henki saisi sanoissa sykähdyttävän loppuhuipentuman.
 
Runot tulee toimittaa kirjoittajan henkilötiedoin varustettuna syyskuun 30.päivään 2010 mennessä sähköpostiosoitteella heinolaseura@phnet.fi tai kirjepostina osoitteeseen Heinola-Seura ry, Kirkkokatu 2b B15, 18100 HEINOLA. Kuoreen merkintä "Heinolan kotiseutulaulu".


Heinola-Seura kutsuu seuran 25-vuotisjuhlavuoden merkeissä kaikille avoimeen Heinolan kotiseutulaulun sanoituskilpailuun.

Kilpailun tarkoituksena on saada nykyaikaan ja yhteislauluksi soveltuva, useasäkeistöinen runoteksti Heinolan henkeä kohottavalle ja kaupunkilaisia yhdistävälle kotiseutulaululle.

Kun Heinola-Seuran johtokunnan myöhemmin nimeämä kilpailutoimikunta on kesän alussa löytänyt tähän tarkoitukseen soveltuvan sanoituksen tai useampiakin, seura julkistaa tekstin tai tekstit ja julistaa jatkokilpailun sävelasun löytämiseksi valitulle runotekstille ”Heinolan kotiseutulauluksi”.

Heinola-Seura toivoo, että kirjoitettavan runotekstin sisältö olisi tunnelmaltaan viimeiseen säkeistöön kohoava ja näin tekstissä Heinolan henki saisi loppuhuipentuman.

Runot tulee toimittaa kirjoittajan henkilötiedoin varustettuna syyskuun 30. päivään 2010 mennessä sähköpostiosoitteella heinolaseura@phnet.fi tai kirjepostina osoitteeseen Heinola-Seura ry, Kirkkokatu 2b B15, 18100  HEINOLA. Kuoreen merkintä ”Heinolan kotiseutulaulu”.

Parhaat runotekstit palkitaan kilpailutoimikunnan harkinnan mukaan lahjakortti- ja esinepalkinnoilla kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa joulukuussa. Kilpailuun osallistuneet runotekstit tallennetaan tulevaan Heinolan kotiseutuarkistoon. Heinola-Seura voi käyttää kilpailuun lähetettyjä runoja kirjoittajien suostumuksella omissa julkaisuissaan.

Lisätietoja kilpailusta ja käytännön ohjeita laulutekstin kirjoittamiseen saa Heinola-Seuran kotisivuilta tai sähköpostitse.

Heinola-Seuran lisäksi Sanomalehti Itä-Häme ja Heinolan kaupunki osallistuvat kilpailun järjestämiseen.

Oman kotiseutulaulun saaminen Heinolalle on kaupungin imagon ja juhlakulttuurin kannalta tärkeää, siksi toivomme uskallusta ja innostusta lähteä mukaan tähän kilpailuun.

 

Heinola-Seura                   Sanomalehti Itä-Häme                  Heinolan kaupunki