Gmunden 31.12.2001 
 
Moninkertainen Hupi
 
Österreichisch-finnische Ausgabe
Hei ystävät!
 
Eilen lähetin teille kuvan parvekkeella seikkailevasta joulupukista kuin minäkin ihmeenä. Käytyäni tänään tutustumassa Welsin kaupunkiin joudun toteamaan, että kysymys ei ollutkaan mistään ainutlaatuisesta tapauksesta, joka ansaitsisi metelin nostamista.
 
Itävaltalaisilla joulupukeilla näyttää taipumus kiipeilyyn olevankin sangen yleistä. Ehkä se oli sentään vähän erikoista, että Gmundenin pukki kiipeili yksityistalon parvekkeella. Kaikki näkemäni Welsin kiipeilevät joulupukit nimittäin touhusivat harrastustuksensa parissa erilaisten firmojen rakennuksissa, kuten seuraavista kuvista saatatte nähdä.
 
 
 
Suomalaisten ja itävaltalaisten joulupukkien käyttäytymisero on itse asiassa ihan selvä asia, kun sitä vähänkin pohtii. Meikäläisten pukkien kelpaa lasketella tunturin kuvetta pulkalla porojen kyydissä, mutta täkäläisillä jyrkkärinteisillä vuorillapas ei tämmöinen hurvittelu käykään. 
 
Pukkien on täällä ihan pakko ryhtyä omin voimin kiipeämään - ellei nyt sitten satu olemaan hiihtohissiä lähitienoilla. Se tässä vain hieman ihmetyttää - ja ehkä myös horjuttaa teoriaani - että niin monet pukit käyttävät apunaan köysitikkaita. Eihän niitä luulisi liiemmin vuorten rinteilläkään roikkuvan!
 
Mennäksemme sitten ovea jo kolkuttelevaan vuoteen 2002 vaikuttaa Ironimus, Wienissä ilmestyvän ja kaikkialle Itävaltaan leviävän Die Presse -lehden pilapiirtäjä, sangen euromyönteiseltä. Vai mitä tuumaatte hänen tämänpäiväisestä iloisesta piirroksestaan?
 
 
Prosit! 
Artos

moninkertainen hupi -sivulle
 
Tämän sivun teksti ja kuvat copyright © 2001 Arto Sakari Korpinen