Interlaken, Sveitsi - 23.10.2003
Tervehdys jälleen täältä alppien keskeltä, hyvät ystävät!
 
Tukikohtanani on — kuten kerran aikaisemminkin — Interlakenin pikkukaupunki Bernin kantonin ylämaalla, Brienzinjärven ja Thuninjärven välissä, Jungfraun alppialueen portilla.
 
Tällaiseksi arveli vuonna 1896 tuntematon postikortin piirtäjä Jungfraun ja hänen seuralaistensa Eigerin ja Mönchin tulevaisuuden. Yhtä hän ei vain voinut millään kuvitella: japanilaisten turistien invaasiota!
 
 
+++
 
Sain tänne Sir Gregoryltä mielenkiintoista tietoa englantilaisesta tieteellisestä tutkimuksesta, joka on lyönyt ällikällä sekä hänet että nyt myös minut.
 
Saatesanoissaan Sir Gregory kertoo joutuneensa nöyrästi myöntämään, että Cmabrigden yilopitson huikea väite on osoittautunut hänen kohdallaan todenperäiseksi. Minä en saata muuta kuin yhtyä hänen sanoihinsa.
 
Ja tsäsä teskti, joka kretoo kiekan:
 
Cmabrigden yilopitson tuktimusken muakan, ei ole väilä msisä jäjretsyksessä sanan kijraimet ovat, ainoa täkreä aisa on, että esnimmäinen ja viimienen kijrain ovat oikelila piakiolla.
 
Loput voiavt olla missä jäjretsyskessä tahasna ja imhinen voi sitli lukea tesktin ongemlitta, koksa aiovt eiävt lue jokaitsa kijraitna eriskeen, vain sanan kokoniasuuetna.
 
Toedlla ällitsyttäävä, vai mtiä, hvyä MH:n lujika?
 
+++
 
Moninkertainen Hupi on useasti käsitellyt sveitsiläiseen elämänmenoon mitä kiinteimmin kuuluvaa ilmiötä — heidän lempieläintään lehmää. Tätä linjaa ei MH voi edelleenkään olla jatkamatta, niin usein täällä ammu ilmestyy näköpiiriin muodossa tai toisessa.
 
Nyt lehmät ovat suorittaneet uuden aluevaltauksen, kuten tämä viimeviikkoinen lehtirepimä kertoo:
 
 
 
Tschüss!
 
 
 


moninkertainen hupi -sivulle
Tämän sivun teksti copyright © 2003 Arto Sakari Korpinen