Heinola 18.7.2005
 
Terve taas!
 
Kuten jo aiemmin kerroin, Sir Matthew ratkaisi sveitsiläisen asemakellon arvoituksen virtuaalis-empiirisesti löytämällä netistä sitä esittävän näytönsäästäjän.
 
Eilen sain häneltä linkin Sveitsin valtion rautateitten nettisivulle, jolla itse asiassa on tarjolla neljä erilaista näytönsäästäjää. Innoissani imuroin ja kokeilin ne kaikki. Kivoja ovat.
 
Kun seuraat tätä linkkiä - http://mct.sbb.ch/mct/screensaver - avautuu eteesi tällainen näkymä:
 
 
Jos haluat kokeilla vain yhtä, suosittelen vasemmalla alempana olevaa.
 
Imurointi tapahtuu tavalliseen tapaan joko kuvaa tai sen alla olevaa Windows-sanaa klikkaamalla. Kannattaa tallentaa tiedosto työpöydälle, josta se on helppo löytää ja asentaa koneelle.
 
Tiedosto on nimeltään sbb_uhr.exe. Kun klikkaat sitä työpöydällä, se asentaa näytönsäästäjän nopsasti ja ilman mitään kommervenkkejä koneellesi ja avaa sitten tämän näytönsäästäjä-näkymän:
 
 
Nyt voit oitis kokeilla näytönsäästäjää klikkaamalla Preview-näppäintä (suomenkielisessä windowsissa Esikatselu, ellen aivan erehdy).
 
Kello avautuu eteesi kaikessa komeudessaan koko ruudun täyttäen. Kerrassaan vaikuttava näky: kellotaulun koruton pelkistyneisyys on mitä puhdaslinjaisinta funkista.
 
Kokeilemisen iloa toivotellen