Interlaken 5.11.2006



Grüezi!

Moninkertaisella Hupilla on ilo julkaista uudelleen kuva ällömainoksesta ja täten tarjota teille kaikille tilaisuuden kokea, miltä sen toistuva näkeminen todella tuntuu.



(Tämä horisontaalinen versio elähdyttelee matkustajia Interlakenin rautatieaseman laiturilla. Taustalla siinteleiksen Niesen-vuori, "Sveitsin pyramidi".)

Sir Sam Berliinistä nimittäin vastasi – kiitos!– tiedusteluuni nenänkaivuun ja sairauskassojen välisestä mystisestä yhteydestä. Lainaan tähän suoraan hänen ansiokasta pohdiskeluaan:

Ilman että haluaisin leikkiä erityistä neropattia, tulee ainoana selityksenä mieleen että "grübeln" olisi etymologiselta historialtaan jotain sukua sanalle "graben" - nach den Hintergründen graben, ja sitä kautta voitaisiin perustella jonkinlainen kaivaminen, joka tässä tapauksessa olisi neo-inhorealistisesti käännetty nenänkaivamiseksi.

Tässä ovat kyseessä vain omat päätelmäni ilman että olisin löytänyt mistään sanakirjasta tukea. Mutta on kai ihmisen luonnollinen päätelmä, että "tähän täytyy olla jokin luonnollinen selitys..."


Olisiko sinulla kenties tähän lisättävää? Pistä meili tulemaan!



Tämä kuva on otettu Interlakenin pääkadun varrella. Matkalainen on ilmeisesti poistumassa hotellista, kenties odottelee taksia.



Mutta mitä kummaa!

Vilkaistaanpa tarkemmin miehen jalkoihin. Hänethän on kahlehdittu kettingillä pylvääseen!

Siksikö, ettei pääsisi laskua maksamatta karkaamaan?



Menisitkö sinä asumaan hotelliin, joka kohtelee asiakastaan noin epäluuloisesti ja töykeästi?



Kaikki englanninkielen-taitoiset luullakseni hieraisevat silmiään, kun näkevät tämän asemakyltin matkatessaan kapearaiteisella hammasratasjunalla Brigistä Andermattin suuntaan. Tosin äs-kirjain on englantilaisten mielestä liikaa, mutta eihän se sanan äänneasua saksalaisten suussa muuta.



Vallinneeko kylässä hirmuinenkin akkavalta, sitä en todellakaan tiedä...



Tämä mirrituoli osui kamerani linssiin Zürichin näyteikkunassa eräällä vanhan kaupunginosan kujalla.



Näyttää sentään hauvakin päässeen mukaan, ehkä useampikin. Mirrit näyttävät joka tapauksessa vallannen pääroolit.



Siitä onkin kulunut jo melkoinen tovi, kun MH on viimeksi julkaissut kuvan sveitsiläisestä lehmäpatsaasta. Joten olkaapa hyvä!



Myös tämän kuvan näppäsin muutamia päiviä sitten Zürichin Altstadtissa.



Viimeksi ihmettelin vinksahtanutta puuta Zofingenin retkeilymajan kyltissä. Mutta eilen kohtasin ihan samanlaisen Sainte-Croix'ssa, läntisessä Sveitsissä.



Ehkei se olekaan mikään kummajainen.

Olisiko kellään teistä tietoa vinossa seisovan puun mahdollisesta symbolisesta merkityksestä? Sehän on enemmän kallellaan kuin Pisan torni konsanaan.

Moninkertainen Hupi ottaa selvityksiä kiitollisena vastaan.


Grüessli